UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Гра у кальмара" заборонено у Північній Кореї. Влада засудила школярів до довічного та каторги за перегляд серіалу

Володіння, перегляд чи розповсюдження фільму "Гра в Кальмара" у Північній Кореї заборонено законом.

У Північній Кореї чоловіка засудили до розстрілу за те, що він завіз до країни південнокорейський серіал "Гра в Кальмара" на USB-накопичувачах та SD-картах. Школяру, який купив USB-накопичувач із серіалом, дали довічне ув'язнення, передає Radio Free Asia.

Ще шестеро людей, які переглянули серіал у Північній Кореї, отримали по п'ять років каторжних робіт. Вчителі та адміністратори школи були звільнені. Їх можуть заслати на роботу у віддалені шахти.

"Все почалося минулого тижня, коли учень середньої школи таємно купив флешку з південнокорейською драмою "Гра в кальмара" і подивився її з одним зі своїх найкращих друзів у класі", - цитує RFA джерело. "Друг розповів декільком іншим учням, які зацікавилися, і вони поділилися з ними флешкою".

Урядові цензори отримали наведення, та дітей заарештували.

Державний північнокорейський сайт заявив, що "Гра в кальмара" відображає "нерівне суспільство, де сильні експлуатують слабких" і показує "звірячий" характер "південнокорейського капіталістичного суспільства, де людство знищується внаслідок найжорсткішої конкуренції".

Читайте також: Серіал «Гра в кальмара» продовжено на другий сезон

Перший сезон серіалу «Гра в кальмара» вийшов 17 вересня і лише за кілька тижнів встиг стати номером один із переглядів на Netflix. Він зачіпає хвору тему економічної нестабільності в Південній Кореї, яка не менш близька до багатьох інших країн світу.

Прибуток Netflix від серіалу становив близько 900 мільйонів доларів, при витратах на його виробництво 21,4 мільйона. Тобто Netflix заробив у 40 разів більше, ніж було витрачено.