UA / RU
Підтримати ZN.ua

Горить американський хімічний завод Chemtool

Влада почала евакуацію жителів проживають поруч з заводом.

У США загорівся завод Chemtool в Роктон (штат Іллінойс). У понеділок тут евакуювали людей, передає NBC News.

Завод належить Chemtool Inc. Він виробляє мастила, мастильні матеріали, металообробні рідини і чистячі засоби.

За словами очевидців, займання почалося близько 7:30 ранку за місцевим часом (15:30 за Києвом). Керівництво заводу заявило, що всі його співробітники знаходяться в безпеці.

Пожежні локалізували полум'я, але завод продовжує горіти.

Начальник пожежної охорони Роктон Кірк Вілсон заявив, що гасити водою небезпечно. Це може призвести до небезпечного стоку в річку Рок, притоку річки Міссісіпі, розташованої приблизно в 270 метрах на захід від заводу.

Пожежні вирішили, що це може призвести до екологічної катастрофи і відмовилися від гасіння пожежі водою.

"Будівлю в значній мірі знищено", - сказав журналістам Вілсон.

Чиновники заявили, що вони стурбовані тим, що такі хімічні речовини, як сірчана кислота, азот і свинець, можуть поширюватися через дим. Доктор Сандра Мартелл, адміністратор Департаменту охорони здоров'я округу Віннебаго, попросила людей надягати маску при виході на вулицю.

Причину пожежі з'ясовують.

Читайте також: В російській Рязані три людини загинули під час пожежі в лікарні

Раніше повідомлялося, що в місті Газіантеп на півдні Туреччини в одній з місцевих лікарень вибухнув кисневий балон у відділенні інтенсивної терапії, де лікують ковідних хворих. В результаті інциденту загинули вісім чоловік.

А в Україні, в Запоріжжі недавно сталася пожежа в одному з корпусів обласної інфекційної лікарні, в результаті якого загинули чотири людини. Корпус обласної інфекційної лікарні на бульварі Гвардійському загорівся близько 23:30. У ньому знаходилися три десятки людей.

Можливою причиною пожежі в лікарні міг стати вибух апарату ШВЛ.