UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головному конструктору дронів "Ланцет" та ZALA повідомили про підозру

Його підприємство виготовило майже пʼять тисяч БПЛА для окупантів. 

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру головному конструктору російських дронів "Ланцет" та ZALA Алєксандру Захарову. Власника компанії ZALA Aero Group підозрюють у пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України), йдеться у повідомленні СБУ.

Підприємство Захарова базується в Іжевську та є одним з найбільших виробників російських ударних дронів. Зокрема, воно розробляє БПЛА типу "Ланцет", а також новітні розвідувальні безпілотники ZALA Z-16 та ZALA Z-20. ZALA Aero Group виготовило майже пʼять тисяч дронів з початку повномасштабного вторгнення, вказують у СБУ.

Читайте також: Архімандрита Свято-Введенського чоловічого монастиря УПЦ МП підозрюють у виправдовуванні війни РФ проти України

Зазначається, що "Ланцети" ворог використовує як дрони-камікадзе для атак по бронетехніці ЗСУ, а ZALA коригують вогонь та фіксують наслідки ударів.

"Таким чином, ці безпілотники стали невід’ємною частиною російського воєнного вторгнення в Україну", — зазначили правоохоронці.

Раніше СБУ повідомила про підозру голові російського Центробанку Ельвірі Набіулліній. Зокрема, вона заздалегідь знала про плани російського диктатора Владіміра Путіна почати повномасштабну війну проти України та приймала рішення, які забезпечили агресію Кремля.