UA / RU
Підтримати ZN.ua

Головний інфекціоніст США заявив про вакцинацію 70-90% громадян

Сам Фаучи вже отримав першу дозу вакцини від коронавірусу від Moderna.

Головний американський інфекціоніст Ентоні Фаучи рекомендував вакцинувати від коронавірусу до 90% всіх громадян США, передає The New York Times.

"Ми дійсно не знаємо точного числа. Я думаю, що реальний діапазон становить десь від 70% до 90%. Але я не кажу про точні 90%", - сказав Фаучи в інтерв'ю виданню.

Лікар визнав, що змінив свою оцінку: раніше він вважав, що нація придбає колективний імунітет за умови вакцинації 60-70% населення.

За даними американських центрів з контролю і профілактиці захворювань, з 14 грудня понад 1 млн осіб вже отримали першу з двох доз вакцини.

Вакцинація поки мало вплинула на останній сплеск захворюваності по всій країні. За інформацією американського університету Джонса Хопкінса, число інфікованих коронавірусів в США менш ніж за добу збільшилася за станом на 2:00 (за Києвом) п'ятниці на більш ніж на 167 тис, досягнувши 18 625 451. Число смертей від COVID-19 збільшилася на 2, 7 тис - до 328 838.

Читайте також: Інфекціоніст: Лише 40% ПЛР-тестів показують результат

В середині грудня британський уряд повідомило про поширення в країні нового штаму коронавируса.

Нова версія вірусу на 70% заразних «традиційного» варіанта. Потрапляючи в організм, вірус розмножується активніше, створюючи більше своїх копій для «захоплення» нових клітин, при цьому йому вдається обходити захист імунної системи.

Підтверджених даних про те, що мутація може викликати більш важкий перебіг захворювання або збільшує смертність серед пацієнтів, на сьогоднішній день немає. Крім того, новий штам залишається вразливим для вакцини.

Детальніше про те, що вже відомо про новий штам, читайте в матеріалі ZN.UA « Новий штам коронавируса: що відомо ».