UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова комітету Бундестагу попередив про загрозу російського шпигунства

На його думку, влада Німеччини в останні роки лише частково враховувала загрозу шпигунства РФ. 

Голова комітету Бундестагу з нагляду за розвідкою Костянтин фон Нотц заявив, що нещодавнє викриття ймовірного російського шпигуна в службі зовнішньої розвідки Німеччини свідчить про те, що влада в останні роки була «включена лише наполовину» щодо загрози проникнення з боку Кремля. Про це повідомляє Bloomberg.

«Всім потрібно усвідомити, що розвідувальна діяльність, як і раніше, ведеться інтенсивно, як під час холодної війни, і в той час, коли Росія веде незаконну війну проти України, ми повинні дуже уважно стежити за цим», - сказав Костянтин фон Нотц.

«Я був би дуже радий, якби цей прикрий випадок спонукав нас до критичного погляду, щоб ми були у кращій формі у майбутньому», - додав він.

Читайте також: Politico: у ЄС проблеми зі шпигунами – чому їх так важко зловити

Нагадаємо, у Німеччині заарештували співробітника німецької розвідки, який шпигував на користь РФ. У двох офісах Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) було проведено обшуки. Також повідомлялося, що затриманий міг передавати Росії секретну інформацію щодо ситуації в Україні. На думку слідчих, його могли шантажувати.

За останні роки в Німеччині було засуджено кількох людей, які шпигували на користь Росії. Однак про подвійного агента у Федеральній розвідувальній службі заявили вперше з 2014 року.