UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Євроради закликав Росію до дотримання міжнародного права

Шарль Мішель відреагував на список недружніх країн Росії.

Голова Євроради Шарль Мішель закликав Росію дотримуватися міжнародного права. У записі в Twitter він прокоментував рішення влади в Москві опублікувати список держав, які отримують статус «недружніх». У ньому вже перебувають США, а з Європейського союзу - Чехія.

Голова Європейської ради висловив думку, що рішення російської влади, що стосується «недружніх держав», є черговим кроком, який загострює і ускладнює дипломатичні відносини. «Але спроби розділити Європейський союз ні до чого не приведуть. Повна солідарність з Чехією», - додав Шарль Мішель, який закликає Росію не порушувати Віденську конвецію про дипломатичні зносини.

Нагадаємо, що Чехія недавно оприлюднила висновки розслідування, що агенти ГРУ провели вибух на складі зброї в 2014 році на Мораві. Чехія вислала 18 російських дипломатів, РФ у відповідь заборонила в'їзд і перебування на своїй території 20 представникам Чехії.

Читайте також: "Ще один крок до ескалації": Чехія відреагувала на рішення Росії щодо "недружніх країн"

У жесті солідарності з Чехією деякі країни ЄС теж видворили російських дипломатів. Незважаючи на те, що Європейський парламент і ряд країн, в тому числі Польща, виступають за посилення санкцій відносно Росії, таке рішення поки не прийнято.