UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави оборонних відомств США та РФ обговорили зниження ризику ескалації конфлікту

Москва відреагувала на заяви про розміщення далекобійних ракет у Німеччині.

Міністри оборони США Ллойд Остін та Росії Андрій Білоусов провели телефонну розмову, під час якої обговорили зниження ризику «можливої ескалації», повідомило у п'ятницю російське оборонне відомство.

Дзвінок, ініційований Москвою, відбувся на тлі загострення напруженості між двома сторонами через план Вашингтона розмістити ракети великої дальності у Німеччині. Кремль попередив, що це рішення може означати повернення до конфронтації у стилі холодної війни.

«Обговорювалося питання запобігання загрозам безпеці та зниження ризику можливої ескалації», — йдеться у повідомленні Міноборони Росії за підсумками переговорів.

В свою чергу речниця Міністерства оборони США Сабріна Сінгх повідомила, що розмова стосувалась підсумків саміту НАТО у Вашингтоні 9-11 липня.
 
"Міністр Остін підкреслив необхідність підтримування каналів комунікації на тлі війни Росії проти України, що триває", - сказала Сінгх.

Читайте також: Китай робить ставку на експорт, незважаючи на непорозуміння з ЄС та США

Незважаючи на гостру напруженість через війну в Україні, обом сторонам вдалося організувати окремі телефонні дзвінки, включаючи недавній дзвінок наприкінці червня, під час якого Москва розкритикувала Вашингтон за постачання зброї Києву.

У середу на саміті НАТО Білий дім оголосив, що розмістить у Німеччині зброю великої дальності, включаючи крилаті ракети «Томагавк», як стримуючий чинник.

Кремль розкритикував цей крок, звинувативши Вашингтон у кроці до нової «холодної війни» та прямої участі у конфлікті в Україні.