UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава ВООЗ попередив, що світ подолав ще не всі проблеми, викликані коронавірусом

Гендиректор ВООЗ зазначив "неймовірне співробітництво між приватним і громадським сектором в пандемію".

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус попередив у понеділок, що світ подолав ще не всі проблеми, викликані коронавірусів COVID-19.

"На цьому тижні виповнюється рік з того часу, як ВООЗ дізналася про випадки пневмонії, викликаних невідомою причиною. Про них повідомлялося в бюлетені органів охорони здоров'я Ухань", - сказав Гебрейесус на прес-конференції.

Гендиректор ВООЗ зазначив "неймовірне співробітництво між приватним і громадським сектором в пандемію" і додав, що в майбутньому році світ чекають "нові труднощі". Зокрема, нові штами COVID-19.

Більшість вчених вважають, що COVID-19 міг передатися людині від летючих мишей, проте до цих пір точно неясно, яку тварину стало посередником між кажанами і людиною при передачі вірусу.

Вважається, що вірус з'явився на ринку в Ухані, де в кулінарних цілях торгували екзотичними тваринами. Однак тепер деякі експерти не виключають, що ринок лише сприяв поширенню вірусу, а не був місцем його зародження.

Читайте також: ВООЗ: пандемія COVID-19 тільки набирає обертів

Також Тедрос Аданом Гебрейесус заявив про те, що пандемія коронавируса не стане для людства останньої. Він закликав винести уроки з нинішньої ситуації і зміцнювати національні системи охорони здоров'я, щоб бути готовими до нових викликів в майбутньому.