UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Таїланду розплакався під час зустрічі звільнених з полону ХАМАС тайських громадян

Тайці в Ізраїлі переважно працюють у сільськогосподарській сфері.

Міністр закордонних справ Таїланду Парнпрі Бахіддха-Нукара розплакався під час зустрічі співвітчизників, яких ХАМАС відпустив до Ізраїлю після семи тижнів полону, і заявив, що сподівається на якнайшвидше звільнення решти 13 заручників, пише Reuters.

Ще двоє тайських робітників були звільнені у вівторок. Загалом кількість звільнених з полону  тайців сягнула 19. Коли вони прибули до медичного центру Шаміра, то кинулись обійматися з вигуками «Ми вижили! Ми вижили!».

«Ми ні для кого не вороги», — сказав Парнпрі в інтерв’ю Reuters пізніше в середу після того, як він, зворушений до сліз, зустрівся зі своїми співвітчизниками.

Парнпрі провів переговори зі своїми колегами в кількох країнах Близького Сходу, які мають  контакти з ХАМАС. Він сказав, що вони залишаються на зв’язку і надсилають йому оновлення про звільнення заручників ще до того, як інформація з’являється у новинах.

«Я проводив зустрічі, щоб поговорити з різними країнами, які можуть зв’язатися з групою ХАМАС, щоб пояснити, що тайські робітники ні в чому не винні, вони не залучені в політику, вони не є учасниками чиїхось конфліктів, і вони, ймовірно, навіть не знають, як склалася ситуація, хто з ким воює, вони там заробляли», — сказав він в інтерв'ю.

У Таїланді стверджують, що палестинські бойовики ХАМАС з Гази вбили під час нападу 7 жовтня 39 тайців. Загалом в Ізраїлі у сільськогосподарському секторі працюють близько 30 тисяч тайських робітників — це одна із найбільших груп трудових мігрантів в Ізраїлі.

Міністерство закордонних справ Таїланду повідомило, що троє громадян Таїланду лікуються від поранень у лікарні. Із 32 взятих у заручники, 13 залишаються в полоні. Глава МЗС додав, що має надію на їх  звільнення найближчим часом.

В рамках обміну, що відбувся в середу, ХАМАС відпустив ще двох громадян Таїланду.