UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Німеччини поскаржився на повільне просування переговорів у нормандському форматі

За словами Мааса, переговори є нелегкими, прогрес є обмеженим, але рішення на Сході України буде передумовою для того, щоб всередині ЄС взагалі можна було говорити про тему Росії. 

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що політика щодо України та РФ буде одним з пріоритетів для Німеччини під час головування у Раді ЄС. За його словами, переговори у нормандському форматі просуваються повільно, передає DW.

Як зазначив глава МЗС Німеччини, всередині Євросоюзу зберігається "мінімальний консенсус" у політиці щодо Росії, він полягає у регулярному подовженні санкцій.

"Я вважаю, що ми потребуємо більшого. Тому ми хочемо підготуватися до часу, коли з Росією можна буде знову інтенсивніше говорити про стратегічні відносини. Я вважаю, це треба підготувати. Тому це тема, якою ми займатимемося в рамках нашого головування в Раді ЄС", - сказав.Маас.

Він також додав, що для зміни або відновлення стратегічних відносин ЄС з Росією "потрібне рішення в Україні".

За його словами, переговори є нелегкими, прогрес є обмеженим, але рішення на Сході України буде передумовою для того, щоб всередині ЄС взагалі можна було говорити про тему Росії. 

Крім того, Маас поскаржився, що переговори у "нормандському форматі" щодо реалізації мінських угод і домовленостей саміту в Парижі просуваються повільно й нагадав, що повного припинення вогню так і не досягнуто, а домовленості саміту "нормандської четвірки" в Парижі щодо розведення сил не виконані.

Читайте також: Єрмак прогнозує нормандський саміт в найближчі місяці

Раніше міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков спрогнозував, що саміт глав нормандської четвірки може відбутися в серпні. При цьому в адміністрації Путіна заявили, що на сьогодні немає передумов для проведення зустрічі влітку.