UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Німеччини на Генасамблеї ООН вимагає дати Путіну рішучий сигнал

Анналена Бербок заявила, що потрібно разом відстоювати статут ООН.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала дати рішучий сигнал президенту країни-агресорки РФ Владіміру Путіну. Таку заяву вона зробила на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, пише Der Spiegel.

«Особливо в ці часи, коли російський президент нападає не тільки на європейський мирний порядок, але й на Статут ООН, в Організації Об’єднаних Націй також не може бути звичайного бізнесу», – сказала Бербок в кулуарах Генасамблеї ООН.

Вона додала, що попри всі кризи у світі необхідно не лише популяризувати Статут ООН, а й разом відстоювати його.

«Це наша гарантія миру, це наша страховка життя в усьому світі», – додала Бербок.

У контексті російської агресії вона виділила питання дітей, викрадених Росією з України, а також питання відповідальності Путіна.

Читайте також: Зеленський та Лавров вперше від початку війни зустрінуться за столом ООН. Що про це думає президент?

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прибув у США для участі в завтрашньому засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку ввечері 18 вересня. Одразу після цього він відправився до поранених військових ЗСУ, які проходять реабілітацію в Університетській лікарні Статен-Айленду. Також в українського лідера в рамках цього візиту заплановані важливі двосторонні зустрічі, в тому числі з президентом США Джо Байденом та іншими представниками верхівки американського політикуму.