UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Індії про участь Росії у другому Саміті миру: "Це питання, яке буде вирішувати сама Україна"

За його словами, це має бути дискусія "зацікавлених сторін".

Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар на пресбрифінгу в Києві заявив, що питання участі РФ у другому Глобальному саміті миру має вирішувати тільки Україна. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це ініціатива українців, в якій ми взяли участь. Тому я думаю, що це відкрите питання. Якими будуть наступні кроки? Хто саме приїде? Чи прийдуть росіяни, чи не прийдуть? Знаєте, це не те питання, яке ми маємо вирішувати", – зазначив Джайшанкар.

"Це питання, яке, імовірно, вирішує держава Україна", – наголосив політик.

Однак, глава МЗС Індії утримався від коментарів стосовно представленого Китаєм "мирного плану" щодо розв'язання війни між Україною і РФ, зазначивши, що це питання "зацікавлених сторін".

Читайте також: Кулеба: Україна налаштована на те, щоб другий Саміт миру пройшов в одній з країн Глобального півдня

"Щодо того, що Китай міг запропонувати, я думаю, що не ми повинні відповідати, а зацікавлені сторони. Тому я б запропонував адресувати це питання українському уряду", – додав він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді у п’ятницю вранці, 23 серпня, прибув до Києва з офіційним візитом. Це перший візит прем’єр-міністра Індії в Україну з часів проголошення незалежності та встановлення допломатичних відносин між державами.