UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Британії закликатиме союзників по НАТО збільшити витрати для підтримки України

За його словами, потрібно продовжувати надавати критично важливу підтримку Києву для перемоги.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у середу, 3 квітня, закликатиме союзників по НАТО збільшити оборонні витрати та виробництво на підтримку України. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Politico підтвердило інформацію ZN.UA про «страву», яку готують для України на саміті НАТО

"Союзники повинні активізуватися і витрачати більше на оборону на тлі продовження російської агресії і більш небезпечного світу", - скаже Кемерон у промові з нагоди 75-річчя створення НАТО.

Британський міністр звернеться до союзників з проханням підтримати очолювані Великою Британією ініціативи щодо закупівлі ракет і боєприпасів НАТО для українських Збройних сил. Британія витратила мільярди доларів на підтримку України з 2022 року.

"Зараз, коли Україна ближче до НАТО, ніж будь-коли, ми повинні продовжувати надавати критично важливу підтримку, необхідну Україні для перемоги у війні", - скаже Кемерон.

Виступаючи на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, Кемерон також привітає главу МЗС Швеції Тобіаса Більстрема з вступом його країни до Альянсу.

Швеція офіційно вступила до НАТО в березні, через два роки після того, як повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило її переосмислити свою політику та зробити висновок, що підтримка Альянсу є найкращою гарантією безпеки.

Кемерон також наголосить на відданості НАТО інтеграції України в Альянс, підтвердивши консенсус усіх союзників щодо майбутнього вступу Києва.

Читайте також: Кулеба у штаб-квартирі НАТО зустрінеться з високопосадовцями ЄС та США: про що говоритимуть

4 квітня НАТО відзначає 75-річчя. І до ювілейного саміту Альянсу у Вашингтоні, який відбудеться 9–11 липня, готують “святкове меню”. Яким воно буде для Києва?

Про це — у статті Володимира КравченкаНа Вашингтонському саміті НАТО Україні готуються подати особливу «страву»”.