UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони України готовий зустрітися з Шойгу за посередництвом Заходу

Рєзніков готовий відповісти на запитання Шойгу і збирається поставити свої.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що готовий зустрітися з головою міноборони Російської Федерації Сергієм Шойгу за посередництвом західних партнерів, повідомляє lb.ua.

"Такої ініціативи (про зустріч) не було, але якщо (НАТО чи Євросоюз) організує, на полях Брюсселя чи Мюнхена, де у лютому відбудеться конференція безпеки, або під модерацією моїх колег – міністра оборони США чи Великобританії – чому б ні?" – сказав Резніков.

Він заявив, що готовий зустрічатися, розмовляти, відповісти на запитання, чи ми представляємо їм загрозу, а також поставити свої питання.

"Але саме віч-на-віч розмовляти з представниками Російської Федерації на цьому рівні немає жодного сенсу", - вважає міністр.

За його словами, така зустріч можлива у присутності "потужних модераторів, посередників того ж рівня".

Читайте також: Визнавши ОРДЛО «незалежними республіками» РФ продемонструє відмову від «Мінська» – Резніков

"Сьогодні є нормандський формат на рівні президентів, на рівні політичних радників, зустрічі на рівні міністрів закордонних справ. Чому не можуть бути зустрічі на рівні міністрів оборони за участю інших міністрів оборони?" – зазначив Резніков.

Раніше повідомлялося про те, що США пообіцяли Україні не лише оборонну, а й наступальну зброю. Але там не розповіли, що точно входитиме до укомплектування цієї партії.