UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони Нідерландів про членство України у НАТО: "Ваш вступ до Альянсу неминучий"

За його словами, робота Марка Рютте на посаді генсека НАТО буде грати на користь України.

Міністр оборони у новому уряді Нідерландів Рубен Брекельманс переконаний, що вступ України до НАТО є незворотнім.

Він розповів, які результати саміту у Вашингтоні, на його думку, можна буде вважати вдалими для України.

За його словами, що це були б демонстрація союзниками чіткої підтримки безпеки України та узгодження фінансових зобов’язань щодо довгострокової підтримки.

"Нам також потрібно знайти правильні слова, щоб описати, що хоча членство України в НАТО забере певний час, але зрештою це – незворотний шлях. Ваш вступ до НАТО неминучий", – зазначив Брекельманс.

Політик також погодився із прогнозами, що робота Марка Рютте на посаді генсека НАТО буде грати на користь України.

"По-перше, Марк Рютте особисто надзвичайно відданий безпеці України, а також підтримці України. Я впевнений, що він витрачатиме кожну хвилину, щоб допомогти Україні. Його енергія та позитивне ставлення відіграють важливу роль.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини розчарований військовими витратами його країни — FT

І, по-друге, він здатен об'єднувати країни. Ми не раз це бачили – він робив це в Нідерландах, об’єднуючи дуже різні партії у коаліції, і він робив це на міжнародному рівні. Тож я думаю, що він як ніхто здатний переконати інші країни. Так, попередній генсек Єнс Столтенберг зробив вражаючу роботу, але Марк Рютте зробить це так, як він вміє", – додав очільник Міноборони.

Нагадаємо, лідери провідного військового альянсу Заходу збираються цього тижня у Вашингтоні. Щорічний саміт НАТО відзначає 75-ту річницю блоку, і присутні на ньому глави держав-членів намагатимуться продемонструвати свою колективну рішучість і силу.