UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генеральний секретар ООН закликав присвятити 2021 рік зціленню від наслідків пандемії коронавірусу

Генсек звернув увагу на те, що уроки 2020-го полягають в тому, що такі кризи, як зміна клімату і пандемію COVID-19, можна подолати тільки спільними зусиллями.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, говорячи про майбутній 2021-м, висловив ідею про те, що зцілення від коронавірусу може стати темою наступного року, про що він сказав у своїй передноворічній промові, повідомила і показала Організація Об'єднаних Націй в Ютуб.

«Давайте миритися з собою і природою в подоланні кліматичної кризи. І зупинимо поширення COVID-19, зробивши наступний рік часом зцілення », - сказав Гутерріш в короткому відео.

Генсек ООН також уточнив, що має на увазі зцілення від наслідків коронавірусу, зцілення «підірваною економіки і суспільства», усунення поділів і «початку дій по лікуванню нашої планети».

За його словами, рік, що минає приніс випробування, трагедії і сльози. Вірус перевернув життя людей, і в світі зростає рівень бідності, нерівності та голоду.

При цьому генсек звернув увагу на те, що уроки 2020 го полягають в тому, що такі кризи, як зміна клімату і пандемія COVID-19, можна подолати лише спільними зусиллями.

Читайте також: Експерт ООН з прав людини закликає Трампа помилувати засновника WikiLeaks Ассанжа

Кількість хворих коронавірусів в різних країнах світу перевищило 78 мільйонів чоловік, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

Фонд ООН в області народонаселення (UNFPA) оцінює чисельність населення Землі в 7,795 мільярдів чоловік. Таким чином, коронавірусів заразився кожен сотий житель або більше 1% населення.

За добу діагноз підтвердили у 653,5 тисячі осіб, кількість смертей від ковід збільшилася до 14,5 тисячі. У той же час майже 44 мільйони людей у всьому світі змогли подолати хворобу - за добу з лікарень виписалися більше 361 тисячі пацієнтів.

Антилідер за кількістю заражень залишаються США (18 236 598), Бразилія (7 313 821) і Індія (10 099 066). В Україні за час пандемії діагноз підтвердився у 989 642 осіб.