UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генеральний секретар ООН призначив нового координатора Чорноморської зернової ініціативи

Чорноморська зернова ініціатива була започаткована Україною, Туреччиною, РФ та ООН 22 липня.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оголосив про призначення Абдулли Абдул Самада Дашті з Кувейту координатором Організації Об'єднаних Націй з питань Чорноморської зернової ініціативи. Про це повідомила пресслужба ООН.

Дашті змінив на цій посаді Аміра Махмуда Абдуллу з Судану, який виконував обов'язки координатора ООН з серпня.  Генеральний секретар подякував Абдуллі за його лідерство, наполегливу працю та відданість справі реалізації Ініціативи у складні часи.

Дашті, який у 2021 році вийшов у відставку зі Збройних сил Кувейту у званні віце-адмірала, має 40-річний досвід у сфері військово-морських операцій, керівництва та управління як у межах Кувейту, так і в багатонаціональних операціях.  З 2019 по 2020 рік був військовим аташе з питань оборони Кувейту в Бельгії та представником місії Кувейту при НАТО.

Читайте також: Зерновим коридором вивезли 15 млн тонн агропродукції

Чорноморська зернова ініціатива була започаткована Україною, Туреччиною, РФ та ООН 22 липня з метою відновлення експорту зерна з України, продуктів харчування та добрив, включаючи аміак, через безпечний морський гуманітарний коридор. Перший корабель з українським продовольством в межах Ініціативи вийшов з порту Одеси 1 серпня.