UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генерал Ходжес спрогнозував, коли ЗСУ почнуть звільняти Крим

Після звільнення Херсону розпочнеться кампанія зі звільнення Криму.

Колишній командувач сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес спрогнозував, що ЗСУ звільнять Маріуполь та Мелітополь до січня. 

"HIMARS скоро буде стріляти з Херсона. Підступи до Криму в радіусі. Це погіршить російську оборону/локацію, тоді як ліве крило контрнаступу займе Маріуполь і Мелітополь до січня. Потім починається вирішальний етап кампанії… звільнення Криму", – написав американський генерал в Twitter.

HIMARS will soon be firing from Kherson. The approaches to Crimea are within range. This will degrade Russian defenses/LOC's while "left wing" of the counter-offensive takes Mariupol & Melitopol by January. Then begins the decisive phase of the campaign...liberation of Crimea. https://t.co/UBk5Lc5JIO

На думку Ходжеса, рух ЗСУ на східному та південному напрямках об’єднається в один ударний кулак на підступах до Криму

«Український контрнаступ, який розпочався у вересні, слід сприймати як одну велику операцію. І тому ліве крило контрнаступу — це операція, що спустилася з Харкова і зараз проходить біля Донецька, рухається на Маріуполь. Інше крило — у Херсоні. Отже, це праве крило.  Обидва крила сходяться в Криму. Усі дороги ведуть до Криму», — заявив екс-генерал. 

Раніше прогноз генерала щодо звільнення Херсону збувся, хоча і частково.