UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гейлі відмовляється виходити з праймеріз до "супервівторка"

Хоча у RNC вже назвали Трампа "передбачуваним кандидатом".

Номінантка від Республіканської партії у кандидати в президенти США та колишній посол в ООН Ніккі Гейлі заявила, що вона не вийде з президентських перегонів щонайменше до "супервівторка", який повинен відбутися 5 березня. Політична діячка наголосила, що сподівається на кращі для себе результати у рідному штаті — Південній Кароліні, інформує Bloomberg.

Також Гейлі розкритикувала Національний комітет Республіканської партії (RNC). Вона назвала організацію нечесним посередником у праймеріз. Сталося це після того, як у RNC назвали Трампа "передбачуваним кандидатом".

"Супервівторок" — відповідний день на початку лютого або березня під час року виборів у США. Тоді у більшості штатів відбуваються праймеріз для обрання делегатів на національні конвенції Демократичної та Республіканської партій, котрі, своєю чергою, обирають кандидатів на посаду президента.

Читайте також: В Іллінойсі розглянуть рекомендацію виключити Трампа з бюлетенів на праймеріз

Після перемоги на кокусах "червоних" в Айові республіканець Дональд Трамп вийшов лідером також з праймеріз у Нью-Гемпширі. Спільне опитування Reuters та Ipsos показало, що 40% американців будуть голосувати на виборах президента саме за нього, ще 34% хочуть, аби чинний лідер Джо Байден залишився на другий термін.

Детальніше про президентські перегони у США читайте у матеріалах для ZN.UA Олега Шамшури:"Протистояння політичних динозаврів — 2024: Чи зможе Байден перемогти Трампа?" та "Дочасний кінець сезону праймериз? Трамп залишається чемпіоном".