UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс закликає Ізраїль збільшити продовольчу допомогу жителям Гази

ВПП зазначила, що пункти розподілу продовольства в північній частині Гази, були змушені закритися через повітряні удари й військові наземні операції.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс закликала Ізраїль збільшити допомогу Газі, посилаючись на звіт Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).

"ООН повідомляє, що вже майже 2 тижні на північ Гази не надходило жодної їжі. Ізраїль повинен терміново зробити більше, щоб сприяти надходженню допомоги тим, хто її потребує. Цивільне населення повинно бути захищене і мати доступ до їжі, води й медикаментів", — заявила Гарріс у своєму дописі на соціальній платформі X.

Читайте також: Ізраїль перекинув ще тисячі військових до Лівану, готуючись до розширення наземних операцій — FT

ВПП зазначила, що "ескалація насильства на півночі Гази має катастрофічний вплив на продовольчу безпеку тисяч палестинських сімей" і що "основні контрольно-пропускні пункти на північ закриті, і з 1 жовтня туди не надходила жодна продовольча допомога".

Нагадаємо, що за рік війни в Газі Ізраїль атакував понад 40 тисяч цілей ХАМАС. Крім того, понад 40 тисяч палестинців загинуло у війні між Ізраїлем та ХАМАС в Газі.