UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Гагарін долітався, а Гіркін договорився" – у ГУР прокоментували затримання Ігоря Стрєлкова

"Банка з павуками продовжує активно рухатися".

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що затримання російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) свідчить про внутрішній конфлікт у Російській Федерації. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"Пушкін дописався, Гагарін долітався, а Гіркін договорився. Це хороші новини. Там банка з павуками продовжує активно рухатися. Ми можемо бажати успіхів усім учасникам процесу", – зазначив представник ГУР.

За словами Юсова, подібні процеси всередині Кремля раніше відбувалися у більш прихованій формі, але після спроби заколоту засновника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина вони "дедалі більше почали виходити назовні".

Він підкреслив, що особливість режиму Путіна у тому, що "на Москву йшов і збивав літаки Пригожин, а затримують Гіркіна".

"Питання не в самому Гіркіні. Він і до цього не діяв як самостійна фігура. Значить мешканці веж Кремля переходять в активну фазу внутрішнього протистояння. І тут точно можна сказати, що далі буде", – додав Юсов.

Читайте також: Путін керується помстою: глава ЦРУ порадив Прігожину дегустатора

Побоюючись нового путчу та змови, Путін намагається стабілізувати політичну систему. Але чи зберігає російська еліта лояльність до свого президента? Про мікротріщини путінського режиму Володимира Кравченка розповідає у статті "Фундамент руйнується. Чи готові у Росії прибрати Путіна?"