UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузія відмовилася прийняти пропозицію РФ "прийняти реальність" перекроювання законних кордонів країни

Президент Грузії заявив про прихильність територіальній цілісності країни.

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі відкинув заклики Росії "прийняти реальність" і висловився про прихильність територіальній цілісності країни. Президент зазначає, що Росія хоче нав'язати свою середньовічну логіку, де правила нав'язують силою.

"Російська Федерація говорить нам дуже болючі слова: "Прийміть реальність". Це цілеспрямована політика, щоб зруйнувати нашу твердість, єдність, наше повне неприйняття окупації Грузії. Росія намагається переконати пересічних громадян, політиків, дипломатів, що це вже не зміниться, і вона зможе домогтися свого, узаконити несправедливість", - заявив Маргвелашвілі.

Президент також зазначив, що Грузія ніколи не змириться з історичною несправедливістю і вандалізмом, а також нагадав, що раніше грузини вигравали таку боротьбу.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти в Грузії встановили на околиці сіл Бершуети і Собиси ще один зелений банер, що позначає "кордон" окупованих територій. За словами представника глави управи Горійського муніципалітету Давида Церцвадзе, даний банер пересунутий від старого позначення "кордону" приблизно на 500 метрів.

Нагадаємо, російська армія окупувала Абхазію у 1992-1993 роках, після чого з республіки було вигнано понад 200 тисяч етнічних грузинів.

Після збройного конфлікту в Південній Осетії у 2008 році Росія стала першою державою, яка офіційно визнала незалежність Абхазії. Крім РФ, суверенітет країни визнали тільки чотири країни ООН - Венесуела, Нікарагуа, Науру і Тувалу. Уряд Грузії розглядає її як територію, окуповану Росією.

У 2013 році Генасамблея ООН підтвердила, що Абхазія та Південна Осетія – частини Грузії.