UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузія оголосила Саакашвілі в розшук

У прокуратурі підкреслили, що Саакашвілі буде затриманий відразу ж після перетину кордону Грузії.

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі оголошений у внутрішній розшук, повідомила в четвер ввечері головна прокуратура Грузії.

Як зазначили в прокуратурі, постанова про оголошення Саакашвілі в розшук вже передано у відповідне відомство - в МВС.

У прокуратурі зазначають, що раніше у зв'язку з пред'явленими звинуваченнями щодо Саакашвілі судом було винесено рішення про його заочний арешт.

У прокуратурі підкреслили, що Саакашвілі буде затриманий відразу ж після перетину кордону Грузії.

Раніше екс-президенту були пред'явлені обвинувачення у трьох кримінальних справах.

Тбіліський міський суд у ніч на 2 серпня задовольнив клопотання Головної прокуратури і заочно обрав попереднє ув'язнення для Саакашвілі, а також колишнього міністра юстиції Зураба Адеішвілі і екс-міністра оборони Давида Кезерашвілі, які звинувачуються в перевищенні службових повноважень.

Наслідок проходить по кримінальній справі про розгоні акції опозиції 7 листопада 2007 року, розгром телекомпанії "Імеді" і вилучення власності засновника телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі. Фігурантами справи є також знаходяться в ув'язненні екс-прем'єр Вано Мерабішвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава.

5 серпня Саакашвілі було пред'явлено нове звинувачення - в організації побиття депутата парламенту Грузії Валерія Гелашвілі.

Крім того, він звинувачується в розтраті бюджетних коштів. Він підозрюється в тому, що витрачав "значні суми" на обслуговування особистих потреб і свою сім'ю через фонди Держохорони.

Прокуратура стверджує, що незаконно екс-президент витратив у результаті 8,8 мільйонів ларі (близько 6 мільйонів доларів). Серед них оренда готелів, масажистки, придбання сувенірів, продуктів харчування та інше.

Саакашвілі перебуває за кордоном і не має наміру повертатися в Грузію. Він вважає всі висунуті проти нього звинувачення політичним гонінням. !zn