UA / RU
Підтримати ZN.ua

Група британських міністрів таємно обговорила зупинку жорсткого Brexit – The Telegraph

Міністри стурбовані економічними наслідками виходу Британії з ЄС без угоди.

Група з 18 британських міністрів провела таємну зустріч, на якій обговорювалася зупинка "жорсткого" Brexit – виходу Великої Британії з ЄС без угоди. Про це повідомляє британська газета The Telegraph. Міністри стурбовані економічними наслідками неупорядкованого виходу королівства з об'єднання.

Зазначається, що востаннє група зустрічалася в минулий вівторок, 15 січня. Тоді вони обговорювали поправки від опозиційної Лейбористської партії, які надавали депутатам право на продовження дії статті 50 Лісабонського договору – механізму, який запустив процес Brexit. Щойно стаття 50 застосовується, у сторін є дворічний термін для завершення переговорів. 29 березня 2017 року уряд Мей активізував статтю. Вихід Великої Британії з ЄС має відбутися до квітня 2019 року.

На зустрічі були присутні міністри Кабінету Мей, зокрема, міністр з питань праці і пенсій Ембер Радд, міністр фінансів Філіп Хеммонд, міністр юстиції Девід Гок і міністр енергетики Клер Перрі.

21 січня прем'єр-міністр Тереза Мей представила "план Б" щодо Brexit. Його суть полягає у відновленні переговорів з Брюсселем щодо прикордонного контролю між Північною Ірландією і Республікою Ірландія. "План Б" спрямований на отримання підтримки у парламенту, який 15 січня на голосуванні не затвердив досягнуту її урядом угоду про вихід. Нове парламентське голосування за проектом угоди призначено на 29 січня.