UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гроші від РФ не вирішать проблем Афін - Мінфін Німеччини

Берлін буде радий за Грецію, якщо вона укладе енергетичну угоду з Росією. Але отримані в результаті кошти не вирішать проблем Афін, зазначив німецький міністр.

Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле буде радий, якщо передбачувана енергетична угода з Москвою принесе Греції нові доходи. Проте така угода не вирішить фінансові проблеми Афін, заявив німецький політик в суботу, 18 квітня, на полях весняної зустрічі МВФ і Світового банку у Вашингтоні.

За словами Шойбле, швидше за все, цих грошей буде недостатньо, щоб заповнити дірку в грецьких фінансах.

Між тим представники міжнародних кредиторів Греції продовжили переговори з нею про пакет реформ, які повинні будуть здійснити Афіни. За словами представника Єврокомісії, переговори на рівні експертів триватимуть 18 і 19 квітня і спрямовані на підготовку до зустрічі міністрів фінансів ЄС у Ризі 24 квітня, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.



Раніше німецьке видання Spiegel Online повідомило про те, що Греція готується укласти багатомільярдну угоду з РФ. Очікується, що Афіни отримають від РФ від 3 млрд до 5 млрд євро за згоду брати участь у "Турецькому потоці". Гроші будуть перераховані Москвою як аванс за майбутній транзит газу ("Газпром" сподівається запустити газопровід з 2019 року, відмовившись від транзиту через територію України).

Як зазначило видання, угода обговорювалася під час зустрічі прем'єра Греції Алексіса Ціпраса і президента РФ Володимира Путіна в Москві на початку квітня.

У Кремлі в свою чергу спробували спростувати цю інформацію.

Читайте також: Греція попросила РФ скасувати "продуктові" санкції і запропонувала видобувати нафту

Втім, як повідомило пізніше агентство AFP, один з представників грецьких парламентерів на умовах анонімності підтвердив, що "у вівторок, 21 квітня, в Афінах відбудеться підписання угоди з участю високопосадовців російської делегації".

За словами джерела AFP, сума буде "близька до верхньої межі, зазначеної Spiegel Online". Греція може отримати ці кошти "найближчим часом, протягом декількох місяців".