UA / RU
Підтримати ZN.ua

Греція виходить з карантину з 4 травня

В країні знімуть обмеження у три етапи.

Греція зніме карантин поетапно. Після 37 тижнів суворих правил країна почне повертатися до повноцінного життя, але поступово, передає Еkathimerini.

Як заявив прем'єр-міністр Кіріакос Мицотакис, перший етап зняття обмежень почнеться в понеділок, 4 травня, і триватиме до середини червня. Залежно від даних, план буде змінюватися.

З наступного тижня в Греції відкриються невеликі магазини і салони краси. Скасують систему SMS для виходу за межі будинку (з допомогою таких перепусток можна було відвідувати лікарню, аптеку, банк, пошту), а також знімуть обмеження на пересування у межах провінцій країни.

Церкви будуть знову відкриті для парафіян, однак з умовою дотримання дистанції між ними, у відповідності з правилами щодо знаходження максимального числа віруючих.

Також у травні почнуть відкриватися школи. Торгові центри, кафе і ресторани (тільки з виїздом на вулицю) відновлять роботу 1 червня, дотримуючись правил соціального дистанціювання.

Як раніше повідомлялося, держави Євросоюзу підтримали ініціативу Європейської комісії з контролю над надзвичайними заходами та їх застосуванням для забезпечення дотримання засадничих цінностей ЄС.

"Нам потрібно разом подолати цю кризу і разом відстоювати наші європейські принципи і цінності на цьому шляху", - наголошується в заяві.

Заяву підписали: Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Португалія, Іспанія і Швеція.