UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готелі Туреччини відмовляться від шведського столу після закінчення пандемії COVID-19

Мінтуризму країни анонсувало нові правила для готельєрів.

Турецькі готельєри відмовляться від шведського столу для забезпечення епідеміологічної безпеки туристів після відкриття кордонів та закінчення пандемії нового коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19, повідомляє газета Ahaber.

Зазначається, що міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Ерсой вже анонсував нові правила для готелів, які почнуть діяти після запуску внутрішнього туризму в кінці травня. У нововведеннях більше не буде шведського столу, який може заманити комплексне меню.

В Туреччині першими відкриються готелі, в яких будуть сертифікати про відсутність коронавірусу. Спочатку вони будуть використовувати тільки половину номерів для гостей. Ресторани в готелях повинні забезпечити соціальне дистанціювання. Кількість шезлонгів зменшитися удвічі. Деякі готелі зможуть запропонувати сім'ям бунгало для проживання, а також закріпити за ними шезлонги на пляжі або біля басейну.

Підвищать і вимоги до персоналу: працівники будуть зобов'язані перед початком роботи проходити медогляд, працювати в рукавичках і масках.

"Ми готуємося до запуску внутрішнього туризму вже до 15 травня. Думаю, що найбільш популярними об'єктами розміщення будуть апартаменти і бутік-готелі. Варто відзначити, що ціни на розміщення можуть зрости", - цитує Ahaber мера міста Ула на узбережжі Егейського моря Ісмаїла Аккая.

Газета додала, що Туреччина розраховує почати прийняття іноземних туристів до кінця серпня.