UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гондурас оголосив режим НС через смертоносну лихоманку

Введення надзвичайного стану передбачає активізацію боротьби з комарами, які є головними переносниками лихоманки Денге.

Влада Гондурасу ввела у країні надзвичайний стан через високі темпи поширення смертельно небезпечної хвороби - лихоманки Денге.

Рішення було прийнято 30 липня на засіданні кабінету міністрів під керівництвом президента країни Порфіріо Лобо. З початку року на лихоманку Денге у Гондурасі захворіли вже майже 14 тисяч осіб, з них 16 осіб померли.

Введення режиму НС передбачає боротьбу з комарами, які розносять захворювання.

У 2012 році від лихоманки Денге у Гондурасі померли дві людини, на рік раніше обійшлося без жертв, а найбільша кількість смертей від цієї хвороби була зареєстрована в 2010 році - тоді померли 83 людини.

Лихоманка Денге - одна з найбільш небезпечних тропічних хвороб, яка постійно поширюється на нові регіони. Хвороба була завезена у Латинську Америку в позаминулому столітті з Азії. У сімдесяті роки XX століття від лихоманки страждали всього десяток країн Африки; зараз у зоні ураження Денге живуть 2,5 мільярда людей у Латинській Америці, Південно-Східній Азії та Африці. Щорічно на Денге хворіють від 50 до 100 мільйонів людей. Смертність становить 2,5%. !zn

Читайте також:

На Близькому Сході з'явився новий смертоносний вірус

Малярія може стати невиліковною через мутації

Іспанські вчені навчилися блокувати проникнення ВІЛ в імунну систему