UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова Ради ЄС озвучив позицію щодо Brexit

Туск заявив, що угода перегляду не підлягає.

Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що Євросоюз не переглядатиме умови угоди щодо виходу Великої Британії з Євросоюзу. Свою позицію він озвучив в Twitter.

"Моє послання прем'єр-міністру Терезі Мей: Позиція ЄС чітка і послідовна. Угода не підлягає перегляду. Вчора ми дізналися, чого не хоче Великобританія. Але ми все ще не знаємо, чого хоче Великобританія", - написав він.

Напередодні парламент Великобританії розглянув сім поправок до угоди про Brexit. Депутати відмовилися перенести дату виходу з ЄС і проголосували за виключення з угоди згадки "бекстопа". У свою чергу, міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас заявив, що Німеччина готова до переговорів з Великою Британією про внесення змін в угоду по Brexit.

До Brexit залишилося менше двох місяців - Великобританія повинна вийти з ЄС о 23:00 за Гринвічем 29 березня. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила журналістам, що повторне голосування по Brexit заплановано на 15 лютого.

Безплідні маневри навколо проблеми виходу Великобританії з ЄС радикально скоротили число можливих сценаріїв Brexit, на які сьогодні може розраховувати країна, по суті, не залишаючи британцям особливого вибору. Детальніше читайте в матеріалі Віктора Константинова "Менше одиниці" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".