UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Великобританії: Путіну не варто сумніватися у готовності ЄС до нових санкцій

Незважаючи на те, що Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ не прийняла рішення про санкції, його ще може бути прийнято на рівні голів держав - у разі, якщо зусилля щодо досягнення миру не будуть успішними.

ЄС готовий застосувати нові санкції проти Москви, якщо в цьому виникне необхідність, і президент РФ Володимир Путін не має в цьому сумніватися. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, передає Reuters.

"Путіну не варто сумніватися в тому, що ми в ЄС готові до застосування подібних заходів. Щодо підготовки більш широких санкцій проти Росії вже зроблено чимало роботи", - заявив Хейг.

Він зазначив, що на саміті ЄС-27 червня однією з головних тем обговорення може стати введення нових, насамперед економічних, санкцій проти Росії.

Раніше президенти США Барак Обама і Франції Франсуа Олланд, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель вже пригрозили Росії посиленням санкцій у тому випадку, якщо Москва не застосує свій вплив на збройних проросійських сепаратистів на сході України. !zn