UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Франції назвав головну тему переговорів з Росією

Переговори з Росією у форматі "2+2" відбудуться у понеділок, 9 вересня.

Франція і Росія на переговорах у понеділок, 9 вересня, обговорять ситуацію в Україні. Про це повідомив глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан.

"Конфлікт в Україні буде в центрі порядку денного на французько-російській Раді співпраці з питань безпеки", - йдеться в заяві.

У своїй заяві глава МЗС Франції вітає обмін політв'язнями, які пройшов між Україною і РФ. За його словами, це має означати відновлення діалогу між країнами.

Франція разом з Німеччиною підтримують зусилля обох сторін по досягненню подальшого прогресу у відносинах, йдеться в документі.

Він зазначив, пріоритетом є режим припинення вогню, відведення сил і виведення важких озброєнь, розмінування та здійснення надзвичайних гуманітарних заходів. Франція також закликає до прогресу в реалізації мінських угод, укладених у рамках Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, в суботу, 7 вересня, відбувся обмін ув'язненими між Росією і Україною. Світові лідери позитивно оцінили новину, назвавши її "гігантським кроком до миру".

Президент Зеленський повідомив журналістам, що наступним кроком після звільнення всіх українців буде повернення українських територій.