UA / RU
Підтримати ZN.ua

Goldman Sachs оштрафували на $ 50 млн за викрадення секретних документів – Times

Колишній банківський ревізор вкрав 35 файлів секретних файлів.

Goldman Sachs оштрафований на $ 50 млн після того, як розслідування показало, що банк на Уолл-стріт найняв колишнього банківського регулятора, який використовував свої попередні контакти заради крадіжки конфіденційної інформації, щоб допомогти одному з клієнтів фірми, пише британське видання The Times.

Департамент фінансових послуг Нью-Йорка застосував до Goldman Sachs штраф, коли стало відомо, що один із співробітників банку, який раніше працював у Федеральній резервній системі Нью-Йорка, "неправомірно отримав" 35 файлів, що містять секретну інформацію по важливого клієнта.

У обвинувальному висновку ДФС говориться, що колишній банківський ревізор Рохіт Бансал надав внутрішні документи ФРС топ-менеджменту Goldman Sachs, у тому числі директору і партнеру. Бансалу вже були пред'явлені кримінальні звинувачення.

Goldman Sachs – один з найбільших в світі інвестиційних банків, відомий у колі фінансистів як "The Firm". Займається інвестиційним банкінгом, торгівлею цінними паперами, інвестиційним менеджментом та іншими фінансовими послугами, насамперед, з інституціональними клієнтами. З 20 вересня 2013 р. входить в Промисловий індекс Доу-Джонса.