UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави МЗС країн G7 підтвердили готовність працювати над "переходом до миру без ядерної зброї"

Проте завдання ускладнюється низкою проблем з безпекою, особливо в КНДР, яка неодноразово проводила провокації.

Міністри закордонних справ країн G7 закликали в понеділок прагнути до миру без ядерної зброї для забезпечення міжнародної стабільності.

"Ми підтверджуємо нашу готовність працювати над забезпеченням більшої безпеки на планеті. Також ми будемо прагнути до того, щоб створити умови для переходу до світу без ядерної зброї, щоб досягти більшої міжнародної стабільності", - йдеться у спільному комюніке глав МЗС G7, які провели зустріч в Японії.

"Ця задача ускладнюється через проблеми з безпекою у ряді районів, зокрема, у Сирії, в Україні і, особливо - в КНДР, яка неодноразово проводила провокації", - наголошується в документі.

Читайте також: КНДР в черговий раз пригрозила США ядерним ударом

Як пише Віктор Каспрук у статті "Ядерна ейфорія Кім Чен Ина", Північна Корея щосили намагається привернути до себе увагу світу, зробивши свою ядерну гру ще більш небезпечною. На початку січня Пхеньян став стверджувати, що створив мініатюрну атомну бомбу, а в останні тижні КНДР провела випробування водневої бомби і балістичних ракет на східному узбережжі Корейського півострова. За інформацією джерел, близьких до південнокорейської розвідки, КНДР дійсно близька до створення ядерної боєголовки, однак їй потрібно якийсь час для проведення додаткових випробувальних тестів. Детальнее про це читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".