UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Північної Кореї вирушив до Швеції, де може відбутися зустріч Трампа та Кім Чен Ина

Швеція виступає посередником щодо налагодження контакту між Північною Кореєю і США

Міністр закордонних справ Північної Кореї Рі Йонг Хо відвідає з візитом Стокгольм, під час якого він повинен зустрітися з главою МЗС Швеції Маргот Вальстрем, повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Швеції.

Швеція виступає посередником щодо налагодження контакту між Північною Кореєю і США, остання, у свою чергу, не має дипломатичного представництва в КНДР.

Очікується, що під час зустрічі буде обговорюватися ситуація на Корейському півострові.

Візит Ри Йонг Хо проходить на фоні інформації про саміті США-КНДР, який може відбутися в Швеції цієї весни. Очікується, що в разі успішних переговорів, під час саміту може пройти зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина і президента США Дональда Трампа.

Проте, офіційного підтвердження підготовки саміту поки немає, але його проведення може залежати від результатів візиту Ри Йонг Хо.

Нагадаємо, 5 березня північнокорейський диктатор Кім Чен Ин прийняв у Пхеньяні делегацію спецпосланців з Південної Кореї. Відповідна зустріч стала першую за останні сім років, з 2011 року, коли Кім Чен Ин прийшов до влади.

За підсумками переговорів Південної Кореї з лідером Північної Кореї стало відомо, що КНДР погодилася припинити ядерні випробування аж до двосторонньої зустрічі Трампа та Кім Чен Ина. У свою чергу Трамп, поставився до цієї ідеї позитивно.