UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Латвії звинуватив РФ у залякуванні окремих країн НАТО

Ринкевичс не вірить, що Москва дійсно застосує ядерну зброю.

Росія намагається залякати окремі країни НАТО, що не мають твердої позиції щодо РФ, вдаючись до "ядерної риторики".

"Ми знаходимося в стані серйозної війни слів. Метою російського уряду в інформаційній війні є залякування тих членів НАТО, у яких немає стійкої позиції у ставленні до РФ", - заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал tvnet.lv.

Разом з тим глава МЗС сподівається, що Росія не стане застосовувати ядерну зброю, хоча вважає, що у відповідь на ці загрози НАТО повинен зміцнювати власну безпеку.

"Заяви російських політиків повинні сприйматися серйозно, але без паніки", - додав він, зазначивши також "тенденцію" до розпалювання інформаційної війни.

Раніше глава МЗС Литви заявляв, що США і ЄС повинні об'єднати зусилля для боротьби з російською пропагандою. Забезпечуючи альтернативні джерела інформації для російськомовної аудиторії, США і ЄС повинні підтримувати один одного, а не конкурувати. Важливо, щоб США повернулися в Європу з публічними програмами дипломатії. Якщо ми не будемо вважати пропаганду серйозною проблемою, якщо не будемо координувати ситуацію, зміцнюючи альтернативи ЗМІ російською мовою, ми цю битву не виграємо", - сказав Лінкявічюс.