UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек ООН стурбований глобальною проблемою з туалетами

По словах Пан Гі Муна, у всьому світі 2,4 мільярда людей не мають можливості користуватися адекватно обладнаними туалетами.

У цьому світі 2,4 мільярда людей не мають можливості користуватися адекватно обладнаними туалетами. Це призводить до того, що кожен день сотні людей помирають від інфекційних хвороб, заявив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у своєму зверненні з приводу Всесвітнього дня туалету, який відзначається сьогодні, 19 листопада.

У цьому році він присвячений забезпеченню належних санітарних умов на робочих місцях. У посланні з цього приводу Пан Гі Му підкреслив, що відсутність чистих обладнаних туалетів загрожує не тільки стрімким зростанням інфекційних хвороб, але і падінням продуктивності праці, повідомляє Центр новин ООН.

Приблизно 17% всіх випадків смерті на робочому місці викликані інфекційними захворюваннями, якими люди заразилися на роботі.

"Збиток від наслідків, викликаних відсутністю санітарії і чистої води, щорічно становить приблизно 260 млрд. доларів США. Кожен долар, вкладений у водопостачання та санітарію, приносить економіці чотири долара прибутку", - сказав глава ООН.

У своєму посланні Пан Гі Мун нагадав про цілі 6 в галузі сталого розвитку - до 2030 року забезпечити загальний доступ до туалетів.

Читайте також: Мешканці Алеппо відрізані від постачання їжі та медикаментів - ООН

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я констатувала, що дев'ять з кожних 10 людей на землі живуть у районах з надмірним забрудненням повітря. У зв'язку з цим ВООЗ попередила про надзвичайну ситуацію для охорони здоров'я.