UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генсек НАТО відповів на заклик уряду Італії послабити санкції проти Росії

Єнс Столтенберґ заявив, що підтримує економічні санкції щодо РФ.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ відреагував на заклики прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте переглянути санкції Євросоюзу проти Росії та проводити політику більшої відкритості щодо Москви. У привітанні новопризначеному прем'єру Столтенберґ наголосив на своїй підтримці економічних санкцій.

"Я вважаю, що економічні санкції є важливими, адже вони надсилають чіткий сигнал – те, що зробила Росія в Україні, має тягти за собою наслідки, і Росія має змінити поведінку, перед тим, як санкції буде знято", – цитує Столтенберґа "Голос Америки".

Генсек НАТО нагадав, що Альянс притримується подвійної стратегії стосовно РФ, а саме, "потужне стримування і оборона, поєднана з політичним діалогом". "Ми не прагнемо ізоляції Росії – вона є нашим сусідом, – підкреслив Столтенберґ. – Ми нещодавно проводили Раду Росії та НАТО, де обговорювали питання України, прозорість у військовій сфері та багато інших питань".

Нагадаємо, у своєму нещодавньому виступі в італійському парламенті Джузеппе Конте підняв питання перегляду санкцій ЄС щодо Росії. Зокрема, він наголосив, що його уряд намагатиметься поновити взаємодію з Росією.

Нагадаємо, 21 грудня минулого року Європейський Союз продовжив санкції проти Росії ще на півроку – до 31 липня 2018 року. Підставою для продовження санкцій, як і в минулі роки, стало невиконання Росією Мінських угод про врегулювання конфлікту в Донбасі в повному обсязі.

Санкції проти Росії були вперше введені 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на дії РФ, які дестабілізували ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи посилили у вересні 2014 року. У березні 2015 року тривалість санкцій пов'язали з повним виконанням Мінських угод, які мали бути виконані до кінця 2015-го.