UA / RU
Підтримати ZN.ua

Генасамблея ООН 22-й раз закликала США зняти торгівельну блокаду Куби

Резолюції про необхідність скасування блокади Куби приймаються кожну сесію Генасамблеєю ООН, починаючи з 1991 року. Вони не мають обов'язкового характеру.

Генеральна асамблея ООН 22-й раз закликала США "в найкоротші терміни" припинити торговельну і фінансову блокаду Куби, що введена 52 роки тому і завдає серйозної шкоди економіці острова. На підтримку відповідної резолюції висловилися сьогодні 188 держав-членів ООН, проти проголосували дві країни і три утрималися.

Виступаючи на засіданні Генасамблеї, глава МЗС Куби Бруно Родрігес Парилья заявив, що економічний збиток за півстоліття дії блокади склав понад 1 трлн доларів. За його словами, обмеження, введені США, носять екстратериторіальний характер, будучи "ляпасом інтересам інших держав".

У свою чергу, заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Максимичев заявив, що блокада Куби є відгомоном "холодної війни" і веде до наростання конфронтації в міжнародних відносинах".

Представник американської делегації, пояснюючи рішення проголосувати проти резолюції, заявив, що вона "лише відволікає увагу від реальних проблем, які стоять перед кубинським народом". За його словами, Гавана продовжує грубо порушувати права своїх громадян.

Резолюції про необхідність скасування блокади Куби приймаються кожну сесію Генасамблеї, починаючи з 1991 року. У минулому році на підтримку документа проголосували 188 держав-членів ООН.

Читайте також:

Влада Куби запропонувала громадянам інтернет за 4,5 долара на годину

На Кубі перед візитом Папи заарештували 70 дисидентів протягом чотирьох днів

Кубинська авантюра. У жовтні 1962 року світ знаходився всього в кроці від ядерної війни

Президент Куби заявив про "поступову передачу влади"