UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФСБ сприяє роботі іноземної агентури - Кадиров

Рамзан Кадиров закликав ФСБ не потурати роботі журналістів.

Рамзан Кадиров різко висловився на адресу "Нової газети" за статтю журналістки Олени Мілашиної про ситуацію з поширенням COVID-19 в Чечні. Глава республіки зажадав від ФСБ зупинити журналістів і закликав не вірити виданню, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, "цитадель суверенітету" - ФСБ "фактично потурає" діяльності "іноземної агентури яка, прикриваючись нібито "свободою слова", намагається своїми брехливими міфами знову повісити на його народ ярлики закоренілих злочинців, середньовічних неуків і душителів свободи", написав Кадиров.

У своїй статті Олена Мілашина опублікувала матеріал, що багато медичних закладів не були готові до прийому хворих, тому їх нібито закрили. Також у статті стверджується, що в регіоні майже не проводять тестування на коронавірус, за винятком наближених глави Чечні. Кадиров публічно прирівняв заражених коронавірусом до терористів і закликав боротися з ними відповідними методами, йдеться в статті. Коронавірус, стверджує Мілашина, ніяк не зменшив кількість незаконних затримань, в тому числі масових.

Раніше, Кадиров похвалив поліцейських, які ногами побили чеченця за порушення самоізоляції. Він пригрозив жителям Чечні бити їх за порушення карантину.

Також, блогера, який критикував Кадирова знайшли мертвим у Франції. 44-річний чеченський блогер Імран Алієв, який критикував режим Рамзана Кадирова, був убитий ножем в готелі в Ліллі.