UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФСБ РФ затримала на кордоні 6 українських контрабандистів - росЗМІ

За словами російських силовиків, затримані намагалися незаконно перевезти через кордон 20 тонн сільгосппродукції.

Співробітники прикордонного управління ФСБ Росії по Білгородській і Воронезькій областях спільно з співробітниками МВС РФ затримали шістьох громадян України, "які порушили російську держкордон з метою контрабанди близько 20 тонн сільгосппродукції".

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ.

Згідно з повідомленням російської спецслужби, затримані українці "ховалися в одному з вагонів потяга, що прямував за маршрутом Куп'янськ (Україна) - Валуйки (Білгородська область)".

Поїзд, не доїжджаючи до кордону з Росією, зробив "несанкціоновану зупинку" для вивантаження контрабанди, заявили в ФСБ.

"стосовно затриманих в даний час проводиться перевірка. Два машиніста поїзда - також громадяни України - притягнуті до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 18.1 КоАП РФ (порушення режиму держкордону)", - зазначили в ФСБ.

Санкція цієї статті передбачає адміністративний штраф у розмірі від 2 до 5 тисяч рублів з можливим адміністративним видворенням за межі РФ.

Нагадаємо, що 3 жовтня в Сумській області під час моніторингу кордони зникли двоє військових.

В російських ЗМІ з'явилося повідомлення про затримання представниками прикордонного управління ФСБ двох "порушників", які назвалися прикордонниками Сумського загону.

Пізніше російська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Державної прикордонної служби України біля села Знобь-Трубчевська Сумській області поблизу українсько-російського кордону.