UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція збільшить кількість своїх військ у Східній Європі

Кількість військ на території Румунії подвоять у листопаді. 

Міністр оборони Себастьєн Лекорню заявив у вівторок, що найближчими тижнями Франція розгорне більше військ і техніки в Румунії та посилить свою присутність в інших країнах Східної Європи на тлі війни в Україні, передає AFP.

Читайте також: Масові удари по Україні змінюють характер війни — Макрон

Рішення Еммануеля Макрона «зміцнити нашу оборонну позицію на східному фланзі Європи» буде прийнято в рамках зобов’язань Франції щодо НАТО, сказав Лекорню під час засідання колегії в Сенаті країни (верхня палата парламенту).

Читайте також: НАТО проведе навчання з ядерного стримування

Франція відповідає за операції НАТО в Румунії, де в даний час налічується близько 350 солдат разом з бельгійськими та голландськими підрозділами. Цю кількість буде подвоєно в листопаді, і країна також надішле десяток бронетранспортерів і близько 10 бойових танків Leclerc, пізніше уточнило військове джерело агентства.

Читайте також: Міністр оборони Румунії порадив НАТО та США заморозити війну в Україні, у Зеленського вже відповіли

«Ми також збираємося продовжувати зміцнювати нашу оборонну позицію в Литві», за допомогою додаткових літаків Rafale для патрулювання, сказав Лекорню.

Читайте також: Литва передасть Україні кошти, які передбачались армії Афганістану

А в Естонії наступного року планують розгорнуто підрозділ легкої піхоти чисельністю близько 100 солдатів на додаток до 300 французьких військовослужбовців, які вже там дислокуються.