UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція проведе вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer

Вакцина BNT162b2 вже застосовується у Великій Британії, США, Канаді, ОАЕ і Мексиці.

Франція на національному рівні дозволила застосування вакцини проти COVID-19, зареєстрованої в Євросоюзі під комерційним брендом Comirnaty®.

Таке рішення прийняла 24 грудня Вища адміністрація з питань здоров'я (HAS).

"Після затвердження і дозволу допуску на ринок Європейським агентством лікарських препаратів вакцини Comirnaty® - BNT162b2, створеної компаніями BioNTech і Pfizer, Вища адміністрація підтверджує діючу стратегію вакцинації проти COVID-19 і стверджує в процесі її здійснення цю вакцину", - заявив національний французький регулятор.

Вакцина BNT162b2 призначена для щеплень осіб старше 16 років.

21 грудня Європейське агентство лікарських засобів сертифікувало вакцину проти коронавірусу BNT162b2, розроблену німецькою компанією BioNTech і американської Pfizer.

Вакцина BNT162b2 вже використовується в ряді країн, у тому числі - Великобританії, США, Канаді, Бахрейні, Саудівській Аравії та Мексиці. У Німеччині та багатьох інших країнах ЄС щеплення планують почати до кінця поточного року.

Читайте також: Новий штам COVID-19 може призвести до зростання кількості смертей — Bloomberg

Франція зарезервувала для національних потреб 200 млн доз вакцин, що дозволить зробити щеплення проти коронавірусу 100 млн населення.

Раніше повідомлялося, що в Нью-Йорку у медичного працівника після щеплення від коронавірусу вакциною компаній Pfizer/BioNTech, виникла алергічна реакція на препарат.

Згідно зі статистикою це вже сьомий зафіксований випадок алергічної реакції на вакцину в США, повідомляє Newsweek.

Медпрацівник отримав необхідну допомогу від колег і знаходиться в стабільному стані і під наглядом медиків. Фахівці в Нью-Йорку перевіряють даний випадок виникнення алергічної реакції на вакцину.

На сьогодні в Нью-Йорку зроблено більш 30 тисяч щеплень.

У Мексиці заявили, що отримали першу партію коронавірусних вакцин Pfizer-BioNTech в середу, за день до запланованого початку імунізації в країні, ураженої пандемією.

Дози, вироблені фармацевтичним гігантом США Pfizer і його німецьким партнером BioNTech, прибутку на кур'єрському літаку в Мехіко, повідомив міністр закордонних справ Марсело Ебрард в Twitter