UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція прагне встановити довірчі відносини між ЄС і Росією - Макрон

Президенти двох країн провели телефонні переговори.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про прагнення Франції до встановлення більш довірчих відносин між ЄС і Росією. Про це він сказав в ході телефонної розмови з російським президентом Владіміром Путіним, передає "Укрінформ" з посиланням на комюніке Єлисейського палацу.

Макрон і Путін обговорили необхідність продовження «структурованого діалогу щодо стратегічної стабільності на європейському континенті».

«Президент республіки нагадав про прагнення Франції до встановлення більш довірчих відносин між Європейським Союзом і Росією», - наголошується в заяві.

Також Макрон закликав Путіна дотримуватися укладених раніше угод, які повинні дозволити швидке виведення іноземних військ з Лівії.

Читайте також: Пєсков слідом за Путіним заговорив про "несамостійну" Україну

Раніше про відновлення діалогу з Росією заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель. Також Німеччина і Франція допустили участь Путіна в саміті ЄС на рівні глав держав і урядів. Це запропонувала саме Меркель, а Макрон її підтримав.

Кремль позитивно оцінив можливе повернення Путіна на саміт ЄС. Однак поки невідомо, чи підтримають ініціативу Меркель і Макрона інші країни-учасниці Євросоюзу.