UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція передасть Україні ракети більшої дальності – Макрон

Щоправда, тип ракет французький президент не назвав.

Франція слідом за Великою Британією передасть Україні нові ракети більшої дальності, які «дозволяють чинити опір», заявив французький президент Еммануель Макрон в інтерв'ю каналу TF1 Info. За його словами, Україна також отримає від Франції додаткову військову допомогу, зокрема, бронетехніку, колісні танки AMX-10 та боєприпаси.

«Ми доставимо інші боєприпаси та ракети, дальність яких дозволить Україні чинити опір і очолити контрнаступ», – заявив Макрон.

Тип нових ракет Еммануель Макрон не назвав.

Водночас він додав, що таке озброєння не «може досягти Росії». Макрон заявив, що успіх наступу ЗСУ є необхідним фактором забезпечення «міцного та справедливого миру».

Читайте також: Макрон: Україна отримає від Франції боєприпаси, але не винищувачі

Нагадаємо, 11 травня міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес підтвердив інформацію, раніше поширену ЗМІ, про передачу Україні крилатих ракет Storm Shadow.

Storm Shadow – це крилата ракета повітряного базування великої дальності, розроблена концерном British Aerospace та французькою компанією-партнером. Вона несе 450-кілограмову боєголовку на дальність до 350 миль. При цьому Україні навряд чи нададуть ракети з дальністю понад 250 км.

У радіусі поразки ракет Storm Shadow опиниться весь окупований Крим, кримський міст, аеропорти Таганрога, Ростова, а також російські міста на північ від України. Однак безпосередньо на території Росії ці ракети навряд чи будуть застосовані.