UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція оголосила кампанію ревакцинації людей похилого віку

Макрон заявив, що п'ята хвиля Covid-19 розпочалася в Європі.

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до нації у вівторок на тлі нового зростання кількості випадків зараження Covid-19 та оголосив про проведення кампанії ревакцинації для людей віком від 50 до 64 років, яка має розпочатися у грудні.

Посилаючись на Всесвітню організацію охорони здоров'я Макрон заявив, що п'ята хвиля Covid-19 почалася в Європі. Французький президент сказав, що зростання захворюваності Covid-19, яке зросло на 40 відсотків у Франції за останній тиждень, а також зростання госпіталізацій є «тривожними сигналами».

Макрон закликав тих у Франції, хто ще не отримав жодної дози вакцини Covid-19, пройти вакцинацію. «Зробіть щеплення. Зробіть вакцинацію, щоб убезпечити себе. Зробіть щеплення, щоб жити нормально», - сказав він, повідомляє France 24.

Президент оголосив, що з 15 грудня люди старше 65 років мають надати докази того, що вони отримали повторну вакцинацію, щоб продовжувати користуватися пільгами для здоров'я у Франції, що дають доступ до ресторанів, культурних заходів та міжміських поїздок на поїзді.

Макрон також оголосив, що з початку грудня для людей віком від 50 до 64 років розпочнеться кампанія щодо посилення вакцинації.

В даний час у Франції реєструється в середньому близько 7277 нових випадків коронавірусу на день, порівняно з недавнім семиденним середнім мінімумом у 4172 особи 10 жовтня, а 3 листопада країна досягла місячного максимуму за кількістю пацієнтів, госпіталізованих через Covid-19.

Макрон також сказав, що з урахуванням пандемії умови не сприяли тому, щоб прискорити запланований капітальний ремонт дорогої пенсійної системи Франції, яка була ключовою складовою його передвиборчої програми 2017 року. «Починаючи з 2022 року, нам потрібно буде приймати чіткі рішення щодо реформи пенсійної системи», - сказав він. Президентські вибори у Франції призначено на квітень наступного року.

Під час 27-хвилинної промови Макрон оголосив, що Франція почне рух з будівництва нових атомних електростанцій, щоб краще вирішувати енергетичні та екологічні проблеми, що ростуть.

«Щоб гарантувати енергетичну незалежність Франції та досягти наших цілей, зокрема вуглецевої нейтральності до 2050 року, ми вперше за десятиліття відновимо будівництво ядерних реакторів у нашій країні», - сказав він.

Макрон також сказав, що він хотів, щоб Франція активізувала виробництво ключових технологічних компонентів усередині країни, щоб зменшити свою залежність від постачання такої продукції із США та Азії.

Останній великий телевізійний виступ французького лідера відбувся 12 липня, на початку четвертої хвилі коронавірусних інфекцій у країні, коли він оголосив, що вакцинація стане обов'язковою для всіх медичних працівників.