UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція, Німеччина та Велика Британія скасують авіасполучення з Іраном через постачання ракет до Росії

Франція, Німеччина та Велика Британія вважають постачання Іраном балістичних ракет до Росії "прямою загрозою європейській безпеці".

Іранська ракета Fath-360

Іранська ракета Fath-360

Міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Великої Британії оприлюднили спільну заяву. Три країни засудили експорт іранських балістичних ракет до Росії й заявили, що вживатимуть негайних заходів для скасування двосторонніх угод про повітряне сполучення з Іраном. Вони також заявили, що продовжуватимуть запроваджувати санкції проти важливих юридичних і фізичних осіб і працюватимуть над запровадженням санкцій проти авіакомпанії Iran Air, йдеться в заяві міністрів.

"Ми тісно координуємо нашу рішучу відповідь на ці поставки з нашими європейськими та міжнародними партнерами. Ми закликаємо Іран негайно припинити будь-яку підтримку війни Росії проти України й зупинити розробку і передачу своїх балістичних ракет", — йдеться в заяві.

Читайте також: На що здатні іранські ракети, які нібито вже отримала Росія

Раніше Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив постачання Іраном балістичних ракет до Росії та заявив про подальші санкції. Крім того, один з членів парламенту Ірану підтвердив, що його країна відправляє балістичні ракети російським військам, які воюють в Україні, в обмін на соєві боби й пшеницю. Він вважає, що Іран має право надавати ракети Росії у відповідь на військову допомогу Україні з боку НАТО і Європи.