UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція може повернутися до жорсткого карантину — Макрон

Цієї п’ятниці в країні зафіксували денний приріст нових інфікованих, який перевищує показники, які реєстрували під час першої хвилі коронавірусу.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країна може повернутися до жорсткого карантину під час другої хвилі коронавірусної інфекції. Попри це, влада намагається зробити усе можливе, аби запобігти цьому. Про це повідомляє видання Euronews.

«Теоретично нічого не можна виключати», — заявив Макрон, відповідаючи на питання журналіста щодо ймовірності поновлення жорстких обмежень.

Причиною таких слів президента, ймовірно, став п’ятничний антирекорд, коли в країні зафіксували понад 7 тис. хворих, що більше, ніж реєстрували під час піку першої хвилі у травні-червні.

За словами Макрона, наразі уряд підтримує регіональні заходи щодо припинення спалахів коронавірусу.

Читайте також: У Франції різко зросла кількість заражень COVID-19

Влада Франції видала указ про обов'язкове носіння масок для обличчя по всьому Парижу для стримування зростання кількості нових випадків зараження коронавірусів, заявив Кастекс. Прем'єр попередив про те, що спалах COVID-19 може вийти з-під контролю, якщо швидко не зреагувати на неї.

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Ухань був зафіксований 12 грудня. Вчені повідомили, що джерело захворювання знаходився на місцевому ринку морепродуктів. Першими про випадки захворювання за межами Китаю заявили влади Японії, Таїланду та Південної Кореї.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня - пандемію.