UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція і Німеччина висловилися за виконання Мінських домовленостей і висновків Паризького саміту

А дестабілізуюча поведінка Росії і неодноразові порушення міжнародного права, позначаються на відносинах країн

Франція і Німеччина в черговий раз акцентували увагу на важливості виконання Мінських домовленостей і висновків Паризького саміту. Про це йдеться в спільній німецько-французької декларації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У світлі недавньої напруженості ми підкреслюємо важливість виконання Мінських домовленостей і висновків Паризького саміту в грудні 2019 року для життєздатного врегулювання конфлікту на сході України, ми віддані досягненню цієї мети в Нормандському форматі, і ми цінуємо різні дії ОБСЄ на місцях», - йдеться в тексті німецько-французької декларації, який був поширений Федеральним урядом Німеччини в понеділок.

Також наголошується, що невирішені проблеми щодо Росії, включаючи дестабілізуючу поведінку і неодноразові порушення міжнародного права, позначаються на відносинах країн і вимагають рішучих дій.

«Однак ми підтверджуємо нашу прихильність продовженню діалогу з Росією на основі загальних принципів ЄС і вибіркової участі в галузях, що становлять спільний інтерес», - вказується в прес-релізі.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський запропонував створити новий формат переговорів по врегулюванню ситуації в країні. За його словами, цей формат можна було б об'єднати з нормандським.