UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французький парламент проголосував за визнання Палестини

339 депутатів висловилися "за" і 151 "проти".

Депутати національних зборів Франції проголосували у вівторок за визнання Палестинської держави.

339 депутатів висловилися "за" і 151 "проти". Тим самим, парламентарії закликали уряд Франції визнати Палестинську державу.

При цьому, міністр Франції у справах Європи Арлем Дезір виступив проти цієї ініціативи. За його словами, без проведення палестино-ізраїльських переговорів визнання матиме символічний характер.

"Ми хочемо, щоб держава Палестина стало справжнім, і тому ми виступаємо за продовження переговорів", - підкреслив він.

Раніше аналогічні дії зробили уряди країн у Британії та Іспанії, що відображає розчарування європейських країн у перспективи буксуючого процесу мирного врегулювання на Близькому Сході.

Підсумок голосування не є зобов'язуючим при визначенні французької зовнішньої політики, але він, ймовірно, викличе вкрай негативну реакцію в Ізраїлі.

Швеція стала першою країною ЄС, яка офіційно визнала Палестину. Визнання палестинської держави в 2012 році схвалила Генеральна Асамблея ООН, але офіційно державу досі не визнавала жодна країна Євросоюзу. Про необхідність визнати державність Палестини також заявляла високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могерини.

27 серпня після чергового етапу конфлікту між Ізраїлем та ісламістським державним утворенням Палестиною прем'єр Ізраїлю повідомив про перемогу над Палестиною.