UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французький парламент підтримав продовження надзвичайного стану ще на півроку

У четвер депутати Національних Зборів і сенатори узгодять остаточний текст рішення.

У середу, 20 липня, Сенат Франції проголосував за продовження режиму надзвичайного стану в країні ще на шість місяців.

За дане рішення проголосували 310 сенаторів, "проти" висловилися 26, повідомляє BFM TV.

Раніше в ніч на 20 липня аналогічне рішення ухвалила нижня палата французького парламенту – Національні Збори.

Найближчим часом збереться погоджувальна комісія з депутатів і сенаторів для погодження єдиного проекту рішення з урахуванням внесених парламентаріями правок. Очікується, що законопроект остаточно затвердять у четвер, 21 липня.

Надзвичайний стан було запроваджено в листопаді 2015 року, після терактів у Парижі, в результаті яких тоді загинули 130 осіб. Режим НС неодноразово продовжувався, в тому числі, через Чемпіонат Європи з футболу, під час якого була висока загроза терактів. Планувалося, що режим надзвичайного стану завершиться 26 липня, проте президент Франції Франсуа Олланд висловився за його продовження у зв'язку з терактом у Ніцці.

Увечері 14 липня на набережній Ніцци вантажівка в'їхала у натовп людей, що відзначали національне свято Франції - День взяття Бастилії. Президент Франсуа Олланд назвав це терористичним актом. Водій вантажівки був застрелений поліцейськими.

За останніми даними МВС Франції, в результаті теракту загинули більше 80 осіб, в тому числі, багато дітей, ще десятки постраждалих перебувають у критичному стані.